Connectingfriends is een platvorm voor gastvrije mensen die openstaan voor het ontmoeten van andere mensen.  De site is tweetalig, Engels en Nederlands, maar richt zich ook op mensen die andere talen spreken.

Het is een leden site waarvoor een bijdrage wordt gevraagd die gebruikt wordt voor projecten, die kansen creëren voor anderen, die de leden gezamenlijk overeenkomen. Onderdeel van de registratie is de betaling van deze bijdrage. Hiervoor wordt de betalingsfunctie van Drupal e-commerce gebruikt.

De site is gebouwd met Drupal-7. Leden krijgen meer bevoegdheden als zij een locatie openzetten voor andere leden. Persoonlijke en locatie informatie is alleen toegankelijk voor leden. De toegangsregels zijn gemaakt met de Rules module.

Leden kunnen andere leden uitnodigen op de eigen locatie of zichzelf uitnodigen op de locatie van een ander lid. Hiervoor word een kaart gebruikt en een afspraken/agenda functie. De uitgenodigde krijgt via email bericht van de uitnodiging en kan hier op ingaan of dat afwijzen. Hiervoor wordt een reserveringssysteem gebruikt die is aangepast voor deze specifieke werking.