ASTERICS is een 4-jarig project dat onderzoekers, wetenschappers, ingenieurs, hardware- en softwarespecialisten uit de astronomie, astrofysica en astro-deeltjesfysica samenbrengt. Op deze gebieden worden nieuwe instrumenten ontwikkeld die gemeenschappelijke uitdagingen hebben, zoals de overdracht, verwerking of opslag van grote hoeveelheden gegevens. Door samen te werken, kunnen gemeenschappelijke oplossingen voor deze uitdagingen worden gevonden. ASTERICS wil de ontwikkeling van deze oplossingen faciliteren en versnellen door samenwerking te stimuleren.

De Engelstalige website geeft ondersteuning aan deze doelen en de daarbij gepaarde activiteiten. 

Vanaf het begin van het project werd er al een website onderhouden door het Asterics Management Support Team (AMST). Echter omdat de content groeide werd de behoefte groter om de website meer structuur te geven.

De nieuw gebouwde website geeft de gewenste structuur door de diverse al bestaande webpagina's een eigen contenttype te geven, zoals bv projecten, nieuws en evenementen, en deze met behulp van tags te kenmerken of aan elkaar te koppelen.  Hierdoor wordt het voor de bezoeker o.a. mogelijk om direct te zien of er gerelateerde evenementen of nieuwsberichten zijn bij een project. De gerelateerde content wordt dynamisch gegenereerd met de views module van Drupal.

Dit alles is gebouwd in een responsive theme, waarvan het ontwerp door AMST is aangeleverd, zodat tablet en telefoon gebruikers er ook gebruik van kunnen maken.